شاخص های فنی فوم بتن

تقریبا از قرن 20 ، ساخت و ساز و استفاده از مصالح و تجهیزات ساختمانی مانند آجر و بتن افزایش یافت. در ابتدا، استفاده از فوم بتن به شکل امروزی توسعه و رونق نیافته بود ، اما پس از کشف مزایای فوم بتن و کاربردهای متنوع فوم بتن تقاضا برای استفاده از این مصالح ساختمانی افزایش یافت. پس از آن فوم بتن شروع به توسعه یافتن کرد و اکنون تولید فوم بتن و اجرای فوم بتن ، جایگاه خوبی را در صنعت ساختمان به خود اختصاص داده است. ساخت و تولید فوم بتن با استفاده از انواع دستگاه های فوم بتن انجام می شود. اما شاخص های فنی فوم بتن چیست و چه دلایلی باعث استفاده و کاربرد گسترده فوم بتن در ساخت و سازها شده است. در این مقاله با ما همراه باشید تا شاخص های فنی فوم بتن را شناخته و با مزایای فوم بتن آشنا شوید.

عملکرد فوم بتن

فوم بتن چگالی کمی دارد. درجه چگالی بتن معمولی 300 کیلوگرم بر متر مکعب تا 1200 کیلوگرم بر متر مکعب است. در سال های اخیر فوم بتن فوق سبک با چگالی کم نیز تولید شده است، اما در مهندسی ساختمان کاربرد زیادی نداشته است. در مهندسی عملی، چگالی فوم بتن را می توان به 200 کیلوگرم بر متر مکعب تا 700 کیلوگرم بر متر مکعب کاهش داد.

به دلیل چگالی کم فوم بتن، بر روی دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان، لایه ها، ستون ها و سایر قسمت ها اعمال می شود و می تواند وزن ساختمان را تا حدود 25 الی 34 درصد کاهش دهد. همچنین با استفاده از فوم بتن به جای بتن معمولی می توان ظرفیت باربری اعضای سازه را بهبود بخشید. بنابراین، استفاده منطقی از فوم بتن در مهندسی ساختمان نه تنها می تواند دوام ساختمان و ظرفیت باربری سازه را تضمین کند، بلکه هزینه پروژه را تا حد زیادی کاهش می دهد و دارای مزایای اقتصادی قابل توجه و چشم انداز بازار گسترده است.

مزایای فوم بتن

شایدبسیاری ندانند که فوم بتن چه مزایایی دارد و چه شاخص های فنی فومب تن است که آنرا ، برای استفاده در ساختمان سازی و سایر ساخت و سازها مناسب می کند. در زیر برخی از ویژگی های فوم بتن را برایتان شرح می دهیم :

  • ذخیره انرژی

ساخت فوم بتن با تکنولوژی های مختلف. و با استفاده از ماشین های مختلف. در مقایسه با فوم بتن اتوکلاو یا بتن هوادهی این امکان را فراهم می کند که هزینه عایق حرارتی دیوارها و سقف ساختمان های مسکونی و غیر مسکونی را بسیار کاهش داده و زمان ساخت را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. قیمت ساخت و سایر هزینه ها در حین نصب به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. به همین دلیل، مزایای فوم بتن نسبت به سایر مصالح ساختمانی و تکمیلی بسیار آشکار می شود. این امر با صرفه جویی در مصرف برق، که صرف تولید فوم بتن، کاهش تعداد کارگران شاغل در تولید آن، هزینه پایین اجزای آن و عدم وجود تجهیزات پیچیده و گران قیمت ساختمانی می شود، حاصل می شود. کاهش هزینه های نگهداری خانه ها و سایر ساختمان ها از فوم بتن از اهمیت کمتری برخوردار نیست

  • ایمنی فوم بتن

فوم بتن نمی سوزد، مقاومت بالایی در برابر آتش دارد، که باعث می شود آن را ضروری و در برخی مواقع تنها ماده لازم برای ساخت تاسیسات مقاوم در برابر آتش و جلوگیری از حریق باشد. هنگامی که سطح فوم بتن در معرض حرارت شدید یا حتی آتش سوزی قرار می گیرد، مانند بتن های ساختمانی معمولی، شکافته نمی شود و منفجر نمی شود. در آزمایشات انجام شده در استرالیا، قسمت بیرونی دیوار ساخته شده از فوم بتن با ضخامت 150 میلی متر تا دمای 12000 درجه سانتیگراد گرم شد و سطح داخلی آن پس از 5 ساعت آزمایش فشرده تنها تا دمای 460 درجه سانتیگراد گرم شد. این ماده کاملاً غیر سمی، غیر سمی است و در هنگام گرم شدن و کاهش دما، انتشارات مضری ندارد که نمونه‌ای از سایر مواد عایق ساخته شده از پلاستیک یا پشم معدنی است. بتن های سبک در جامعه بین المللی به رسمیت شناخته شده و دارای گواهینامه هستند.

  • عایق فوم بتن

با توجه به اینکه فوم بتن دارای ساختار سلولی است که با نصب برای فوم بتن ایجاد می شود، این ماده انتقال حرارتی بسیار کمی دارد. یعنی در بیشتر موارد استفاده از عایق اضافی در کف و دیوارها الزامی نیست.

  • خواص آکوستیک

خواص آکوستیک فوم بتن به گونه ای است که برخلاف دیوارهای ساخته شده از بتن، آجر و سایر مواد، صدا بدون انعکاس از سطح آن جذب می شود. به خصوص به طور موثر، نویز فوم نویز را در فرکانس های صدای پایین جذب می کند. بنابراین اغلب به عنوان لایه عایق صدا در سازه های بتنی یا آجری برای افزایش عایق صوتی کف در منازل مختلف و ساختمان های تجاری استفاده می شود.

  • ماندگاری

فوم بتن، که با پشم معدنی و مواد مختلف مانند پلاستیک فوم متفاوت است، عایق حرارتی و ویژگی های مکانیکی ذاتی آن را در طول زمان بهبود می بخشد. این به دلیل بلوغ داخلی طولانی مدت او است.

شاخص های فنی فوم بتن

فوم بتن نه تنها دارای انواع عملکرد و مزایای عالی است، بلکه در فرآیند تولید نیز می تواند با تعداد زیادی ضایعات صنعتی مخلوط شود، نه تنها استفاده موثر از منابع و ضایعات انجام می شود بلکه ، منجر به حفاظت از محیط زیست می شود، بلکه هزینه های آن را نیز کاهش می دهد. فوم بتن علاوه بر مزایایی که دارد ، شاخص های فنی فوم بتن نیز به گونه ای است که استفاده از ماده را آسان می کند.

  • چگالی خشک

یکی از شاخص های فنی فوم بتن ، چگالی خشک فوم بتن می باشد. چگالی خشک عمومی بتن فوم 300-1100 کیلوگرم بر متر مکعب است و در برخی مناطق شمالی می تواند با همان مقاومت به 100-1200 کیلوگرم بر متر مکعب برسند. که برای گرمایش از کف، عایق دیوار خارجی و عایق پایه 100-300 کیلوگرم بر متر مکعب مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین برای محصولات دیوار ریخته گری در محل و غیر باربر 300-700 کیلوگرم بر متر مکعب کاربرد دارد. برای دیوارهای باربر و سایر محصولات باربر 700-1200 کیلوگرم بر متر مکعب نیز استفاده می شود.

  • هدایت حرارتی

در حال حاضر از فوم بتن بیشتر برای عایق کاری ساختمان استفاده می شود، بنابراین هدایت حرارتی آن باید تا حد امکان پایین باشد. رسانایی حرارتی گرمایش کف و عایق کاری دیوارهای خارجی به طور کلی در 0.06-0.18W/(M·K) با توجه به چگالی خشک آن کنترل می شود.

  • شدت

از آنجایی که چگالی فوم بتن بسیار کم است و بیشتر آن عمل آوری طبیعی است، حتی اگر از مواد سیمانی با دوز بالاتر استفاده شود، مقاومت آن نیز به همان نسبت کم است. بنابراین استحکام فوم بتن تقریباً 0.5-2.5mpa است. استفاده از عایق خالص و پر کردن یا پوشش، به طور کلی در 0.5-1mpa، ساختار را می توان در 1-2.5mpa کنترل کرد، تحمل سنگین باید در 5-10mpa کنترل شود.

  • جذب آب

جذب آب یکی از شاخص های فنی مهم فوم بتن ، برای اندازه گیری دوام و خواص فیزیکی فوم بتن است. تقریباً تمام فرآیندهای شکستی که بر دوام بتن تأثیر می‌گذارند، ارتباط نزدیکی با آب، به ویژهفوم بتن دارند. با توجه به ویژگی های فوم بتن، میزان جذب آب آن بین 10 تا 25 درصد و در صورت داشتن محصولات عایق بالا، 5 تا 10 درصد قابل کنترل است.

  • ارزش انقباض خشک شدن

انقباض فوم بتن باعث ترک خوردن محصول نهایی یا سطح ساختمانی آن می شود. به طور کلی، مقدار انقباض خشک کردن آن 0.6-1.0mm/m مجاز است، اگر برای برخی از کاربردهای متوسط و بالا در 0.6-0.8mm/m می باشد.

چرا مواد سیمانی فوم بتن باید از سیمان با مقاومت اولیه استفاده کند؟

در فوم بتن، به دلیل نیاز به نفوذپذیری، تأثیر آن بر مقاومت چندان مناسب نیست، بنابراین افزودنی هایی برای افزایش مقاومت آن اضافه می شود. در فوم بتن زمان زیادی طول می کشد تا سیمان گیر و سخت شود تا به مقاومت مورد نیاز برسد. اما از آنجایی که احتباس آب فوم بتن ضعیف است، میزان ترشح زیاد است، اگر مواد را برای مدت طولانی متراکم نکنید، در عین حال می تواند منجر به تراکم ناهموار، کف زدایی کف و ریزش کامل شود. سیمان استحکام اولیه فوم بتن را تسریع می کند و آنرا را بهبود می بخشد و تأثیر منفی قابل توجهی بر مقاومت دیررس ندارد.

در آخر

آشنایی با شاخص های فنی فوم بتن و مزایای آن باعث می شود تا علت استفاده گشترده از فوم بتن را در ساخت و سازها درک کنید. توسعه عمران داتام افتخار دارد تا با یا ساخت و فروش دستگاه تولید فوم بتن در انواع مدل ها و سایزها ، به شما در انتخاب دستگاه مورد نظرتان کمک نماید و ما علاوه بر دستگاه های فوم بتن ، خدناتی همچون کلایمر ، خرید کلایمر ، اجاره کلایمر را با قیمت های مناسب اجاره کلایمر و خرید کلایمر به شما مشتریان گرامی عرضه می کنیم. جهت خرید و شماوره با کارشناسان ما با شماره 09122129034 تماس بگیرید و یا به سایت https://omrandatam.com مراجعه نمائید.

0/5 (0 دیدگاه)

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *