انواع تجهیزات بالابر ، برای کار در ارتفاع مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از این تجهیزات کلایمر ها می باشند. از کلایمر به عنوان ایمن ترین و سریع ترین روش برای دسترسی به ارتفاعات استفاده می شود. پس می توان گفت خرید یا اجاره کلایمر از بهترین روش های دسترسی به ارتفاع است. یکی از دیگر خدمات و محصولات شرکت داتام عرضه کلایمر منوریل ساختمانی است. که بعضا به آن کلایمر ریلی نیز گفته میشود و همانطور که از نام آن پیداست وسیله ای است که با کمک ریل حرکت میکند و این حرکت معمولا بصورت حرکت عرضی در ساختمان صورت میگیرد. در این مطلب قصد داریم تا این نوع از خرید یا اجاره کلایمر را بررسی کنیم و در انتها بفهمیم این تجهیز ساختمانی برای چه کارهایی مناسب است. و در چه کارها و شرایطی ناکارآمد است. وقتی در مورد مونوریلها صحبت میکنیم اغلب ما تصویر یک قطار مسافرتی روی یک ریل را در ذهن میبینیم. کلمه مونو در زبان لاتین به معنی تکی است و خب مونوریل به معنی تک ریل میباشد.
جالب توجه است که بدانیم ثبت اختراع مونوریل به شکل امروزی به دهه نود میلادی برمیگردد. اما در حقیقت آغاز این اختراع به دهه 50 میلادی به آلمان برمیگردد . چیزی که در آن زمان ساخته شد تماما از فولاد و البته 10 برابر بزرگتر از مونوریلهای امروزی بود.
مونوریل چیست؟
کلایمر مونوریل بدون شک یکی از بهترین وسیله های دنیا (اگر نگوییم بهترین) برای دسترسی به نمای ساختمان است. مونوریل میتواند به یک BMU مانند عکس زیر یا سکوهای کار کلایمر مجهز شود . البته سیستمهای BMU به یک واگن آلومنیومی نیز مجهز هستند. Building maintenance unit وسیلهای است که برای نگهداری و تعمیرات ساختمانهای بلند استفاده میشود. کلایمرها و مونوریلها میتوانند رنگ وشکل زیبایی داشته باشند بطوریکه حضور آن به طراحی نمای ساختمان لطمهای نزند. البته بعضا در ساختمانهای خیلی مرتفع شما امکان دیدن مونوریل را ندارید. و همچنین امکانی وجود دارد تا پایههای مونوریل طوری نصب شوند تا در فضاهای داخلی در دیدراس مردم قرار نگیرد. که البته این نوع متفاوتی از مونوریلها است.
حرکت کلایمر مونوریل میتواند هم بصورت موتوری باشد و هم بصورت مکانیکی .که این بسته به کاربرد و شرایط مورد نظر دارد. مونوریلهای کوچک میتواند حتی با دست هم حرکت داده شود. که جابهجایی آن بوسیله سیم بوکسل صورت میگیرد. این بوکسلها معمولا چند متر پایینتر از کابین قرار دارند. برای راحتی بیشتر در جابهجایی قرقرههایی موتوری (برقی) معمولا استفاده میشوند که همچنین دارای دکمه هایی برای کنترل این حرکت هستند. که در داخل واگن قرار دارد.همچنین برای حرکتهای شیبدار همیشه یک موتور بالارونده برقی نیاز است که دارای تمام المانهای ایمنی باشد. کلایمرها این توانایی را دارند تا حرکتهای عمودی را به منظور جابهجایی مصالح و .. ایجاد کند. مونوریلها میتوانند به کمک موتورهای الکتریکی حرکتها عمودی و افقی داشته باشند تا بنا به نیازهای مختلف به سطوح مختلف ساختمان دسترسی داشته باشند.
چرا کلایمر مونورریل ؟
دلایل متعددی وجود دارد تا مونوریل را برای کارهای ساختمانی انتخاب بکنیم. در درجه اول اینکه آنها طراحی شدهاند تا بگونهای سطح دسترسی تکنسینها و کارگران به قسمتهای مختلف ساختمان افزایش دهند. آنها بسیار موثرتر و ایمن تر از داربستهای موقت و نردبانهای صنعتی و حتی دستگاههای هیدرولیکی مثل MEWP هستند.
دوما، مونوریلها وسایل بسیار مناسبی هستند برای جایگزینی سیستمهایی که به اصطلاح به آنها Spiderman میگویند. سیستمهایی که برای بالا رفتن و جابهجا شدن روی نمای ساختمان به منظور شستشو و … استفاده میشوند و مجهز به بکسل و سیستم مهارکننده هستند. این سیستمها قطعا بسیار خطرناک هستند و از لحاظ ایمنی قابل مقایسه با مونوریل نیستند.
در مقایسه با سیستمهای BMU ها یا ،RoofCar مونوریلهای افقی همیشه گزینه ارزانتری هستند . همچنین مونوریلها ابعاد و اندازه کوچکتری دارند و در نتیجه از فاصله دور از خیابان غیرقابل مشاهده هستند. و نیز وقتی از آن استفاده نمیشود تنها خود ساختار اصلی مونوریل بدون کابین فقط دیده خواهد شد. بنابراین کمترین میزان تاثیر منفی روی نمای ساختمان شما را دارد.
یکی دیگر از جاهایی که مونوریل خیلی کارآمد خواهد بود ساختمانهایی است که فضای پشتبامی کمی دارد. مونوریل در اینگونه پشتبامها تنها گزینه مناسب است .این باعث میشود که فضایی خالی برای ایجاد پشتبام سبز ، سیستمهای حرفهای تهویه و هر وسیله وتجهیزاتی که نیاز به فضای پشتبامی دارد، فراهم شود. از همه مهمتر شاید فضایی فراهم شود تا طبقهای به ساختمان اضافه شود. و همه اینها یعنی پول بیشتر برای شما.
وقتی که سطح پشتبام شیبدار است. مونوریلهای بالارونده اغلب تنها راهحل است. بعلاوه اگر یک سیستم دسترسی در داخل ساختمان نصب شده باشد مونوریل بهترین گزینه میشود. نیازی به اشغال فضای بیشتری نیست و همچنین مونوریل صرفهجویی بیشتر در هزینهها را هدیه میدهد.
در کجا مونوریل خیلی کاربردی نیست؟
با وجود مزایای این سیستم، مونوریل در همه ساختمانها کاربردی نیست. بسته به طراحی و شرایط خاص ساختمان و ارتفاعی که کابین باید طی کند. و نحوه این جابهجایی طبیعاتا میزان کابل ، میزان برق مورد نیاز قطعا افزایش پیدا خواهد کرد. و طبیعتا وزن نیز افزایش پیدا خواهد کرد. بنابراین بیشترین میزان جابهجایی کابین در این حالت حدود 170 متر خواهد بود.
ساختمانهای خیلی بلند باید روی پشت بام خود روف کار یا BMU Roof Car داشته باشند. چراکه مونوریلها فاصله ثابتی از نمای ساختمان دارند ، بنابراین این سیستم به تطبیق پذیری روف کارهای تلسکوپی نیست. بخصوص برای ساختمانهایی با نمای پیچیده مثل تصویر زیر. در اخر باید بگوییم در نظر برخی مونوریل زشت به نظر میرسد و بنابر دلایل زیباشناختی از آن در ساختمان استفاده نمیکنند. البته این کاملا به تعریف ما از زیبایی و طراحی که انجام شده است بستگی دارد. حال فرضا از شما میپرسیم کدام یک از ساختمان های زیر زیباتر به نظر میرسد.؟ یکی از ساختمانهای زیر به کلایمر مونوریل و دیگری به روف کار مجهز شده است.
سخن پایانی
اگر به دنبال استفاده از مونوریل و سایر کلایمرها یا تجهیزات اینگونه هستید و نگران هزینههای بالای آن میباشید همین حالا با ما تماس بگیرید. چراکه شرکت عمران داتام برای این منظور اقدام به عرضه کلایمر اجارهای و مونوریلهای اجارهای کرده است. اگر ایدهای در ذهن دارید یا نیاز به خرید یا اجاره کلایمر در پروژه خود دارید با شماره 09122129034 و سایت عمران داتام مراجعه کنید.
بدون نظر