کلایمر ، دستگاهی است بالارونده و سازه هایی هستند عمودی که برای کار در ارتفاع کاربرد دارند. بسته به نوع ساختمان در حال ساخت، کلایمر ها انواع مختلفی دارد. آنها می توانند به تنهایی با استفاده از جک های هیدرولیک یا برقی که معمولاً به عنوان قالب های خود صعود شناخته می شوند حرکت کنند یا می توانند با جرثقیل ها و سایر تجهیزات جابجا شوند.
یکی از چالشهای ساختمانهای بلند، سدها، پلها، سیلوها، مخازن نفت و سایر بناهای مرتفع، دسترسی به ارتفاع در آنها است. ارتفاع باعث میشود تا در زمان انجام فعالیتهای مختلفی مانند تعمیر و نگهداری، نظافت، نقاشی و نماسازی دسترسی به بخشهای مختلف فضای بیرونی چنین بناهایی نیاز به ابزارهایی به نام کلایمر داشته باشد. کلایمر روش بسیار کم هزینهتر و ایمنتری نسبت به داربست است و از طرفی نیاز همه ساختمانهای بلند مرتبه محسوب میشود. کارفرماین و پیمانکاران پروژه های مختلف میتوانند با خرید یا اجاره کلایمر از شرکت ها و کارخانجات تولید کلایمر مانند شرکت عمران داتام شما را همراهی کنید.
دستگاه کلایمر چیست؟
برجها و آسمان خراشهای امروزی ارتفاع بسیار زیادی دارند و این موضوع کار نگهداری از فضای محیطی آنها را بسیار دشوار میکند. دستگاه کلایمر (Climber) برای حل این مشکل اختراع شده است. بیش از صد سال است که انواع دستگاههای کلایمر مکانیکی و برقی برای دسترسی به فضاهای محیطی ساختمانهای بلند مرتبه مورد استفاده قرار میگیرند و از جمله لوازم ضروری برای هر برج، سد، سیلو، مخازن نفت و سایر بناهای بزرگ مرتفع هستند.
انواع کلایمر
به طور کلی کلایمر ها به دو نوع تقسیم بندی می شوند :
- کلایمر دستی (مکانیکی)
- کلایمر برقی
هر یک از انواع کلایمر دارای کاربردهای مختلفی هستند اما به طور کلی به دلیل سهولت در استفاده از کلایمر برقی، این نوع از بالابرها بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه با انواع این دستگاهها که اصولاً به عنوان دستگاه جایگزین داربست شناخته میشوند، بیشتر آشنا خواهیم شد.
-
کلایمر مکانیکی
کلایمر مکانیکی یا دستی از نوع ساده بالابرهای می باشد که جایگزین داربست هستند که در آنها حرکت سبد با نیروی دست انجام میگیرد. کارگران با چرخاندن وینچی که به سیمهای نگهدارنده بالابر متصل است، کلایمر را به حرکت در میآورند. با کمک نیروی دست و چرخاندن وینچ میتوان کلایمر را به بالا و پایین حرکت داد. معمولاً کلایمر های مکانیکی قابلیت حرکتی عرضی به سمت چپ و راست را ندارند و از طرفی دشوار بودن کار با آنها باعث میشود تا در ساختمانهای با ارتفاع زیاد نتوان از آنها استفاده کرد. با این حال میتوان از نمونههای بزرگ آن برای ارتفاع کم یا دسترسی به طبقات محدود استفاده کرد و حتی از کلایمرهای دستی بزرگ برای حمل دستگاههایی مانند دستگاه فوم بتن نیز استفاده میشود.
-
کلایمر برقی
کلایمر برقی نوع دیگری از بالابرهایی می باشد که جایگزین داربست برای نگهداری از نمای ساختمانهای بلند مرتبه است که با کمک سیستم الکترو موتور کار میکند. در این نوع از کلایمر یک سیستم موتور برقی کار بالا و پایین بردن سبد را انجام میدهد و کارگران میتوانند با استفاده از کلیدهای مخصوص به هدایت کلایمر بپردازند. کار با یک کلایمر برقی معمولی بسیار سادهتر از کلایمر های مکانیکی است و هدایت آنها در جهتهای مختلف امکان پذیر است.
کاربرد دستگاه کلایمر
دستگاههای کلایمر کاربردهای بسیار مهمی در نگهداری از نمای ساختمانها دارند. تمیز نگه داشتن نمای برجها و ساختمانهای بلند از جمله موضوعات چالشی است که با کمک کلایمر ها به یک کار ساده و کم هزینه تبدیل میشود. مهمترین کاربردهای کلایمر شامل موارد زیر میشود:
- دسترسی به نمای ساختمانهای بلند
- تعمیر و نگهداری
- نظافت
- نقاشی
- نصب کامپوزیت پنل
- بازسای نمای سازههای بلند مرتبه
بدون Climber ها انجام بسیاری از کارهای مهم مانند نگهداری، تعمیر و نظافت فضاهای محیطی ساختمانهای بلند مرتبه به سختی امکان پذیر بود. این دستگاهها علاوه بر کمک به دسترسی کارگران به بخشهای مختلف ساختمانهای بلند برای جا به جایی وسایل کوچک مانند دستگاه فوم بتن کوچک برای تعمیرات نمای ساختمان نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
نحوه نصب کلایمر
در اکثر پروژههای مربوط به ساختمانهای بلند میتوان خرید یا اجاره کلایمر را در نظر گرفت و تقریباً محدودیتی برای نصب آنها وجود ندارد. فرآیند نصب کلایمر با نصب سازههای روی بام شروع میشود. این سازهها شامل، سبد به همراه وزنههای تعادل، ستون، تیر یا بازوی مربوط به نقاط آویز، خرک تعادل یا تکیه گاه، بکسل های ضد خیز است. علاوه بر این در انواع ریلی باید ریل گذاری نیز روی سقف انجام گیرد. در مرحله بعدی نوبت به نصب سبد حمل نفرات کلایمر میرسد که شامل جعبه برق، ترمزهای اضطراری، کابل برق، کابل جمع کن، سیستم سنکرونیزور و … است. در هنگام نصب کلایمر توجه به طول باز و وزنههای لازم برای کلایمر اهمیت زیادی دارد. همچنین انتخاب نوع موتور و الکتروگیربکس نیز باید با توجه به ظرفیت دستگاه انجام گیرد. از آن جایی که نصب کلایمر یک کار تخصصی است، توصیه میکنیم فرآیند نصب آن را به کارشناسان با تجربه بسپارید.
تفاوت کلایمر پرتابل و ثابت
کلایمر ها به طور کلی به دو گروه مختلف کلایمر پرتابل و سیستم کلایمر ثابت تقسیم میشوند. کلایمر پرتابل قابلیت استفاده موقت یا انتقال به ساختمانهای دیگر را دارد. به این ترتیب بعد از پایان کار میتوان دستگاه را جمع آوری و به انبار منتقل کرد. اما سیستم کلایمر ثابت با توجه انواع مختلف آن مانند مونو ریل، ماشین روف و تلسکوپیک، روی سقف ساختمانها نصب میشوند و دائمی هستند. کلایمر های پرتابل همانند سایر دستگاههای پرتابل پر کاربرد همچون دستگاه فوم بتن نیسانی میتوانند در پروژههای مختلفی مورد استفاده قرار بگیرند و معمولاً برای نماسازانی که روی پروژههای مختلفی کار میکنند بهترین گزینه هستند و همچنین به دلیل قابل حمل بودن این نوع بالابرها میتوان گزینه اجاره دستگاه کلایمر را نیز در نظر گرفت. از طرف دیگر هر ساختمان بلند مرتبهای به یک سیستم کلایمر نیاز دارد.
انواع سیستم climber ثابت و کاربردشان
سیستم کلایمر به انواع مختلفی تقسیم میشود که معمولاً آنها را بر اساس نحوه نصب روی بام و کاربردهای آنها تقسیم بندی میکنند. در اینجا با مهمترین سیستمهای کلایمر آشنا میشویم:
-
سیستم مونو ریل
سیستم مونو ریل (Mono Rail) نوعی از سیستم کلایمر است که شامل ریلهایی در دور تا دور ساختمان میشود. با کمک این سیستم میتوان روی یک ریل که دور ساختمان کشیده شده است، به صورت افقی حرکت کرد. ممکن است سیستم مونور ریل دستی یا برقی باشد. دستگاههای ریل کشی سیستم مونو ریل خود به دو دسته زیر تقسیم میشود که کاربردهای مختلفی در پروژههای متفاوت دارند:
- Wall Mounted Bracket (نصب روی نمای ساختمان)
- Roof Mounted Boackets (نصب روی کف بام)
-
سیستم Free Standing، سیستمی برای حرکت کلایمر به صورت افقی
این سیستم یک ماشین روف (Machine Roof) است که قابلیت حرکت افقی روی پشت بام با کمک یک ماشین چرخدار را دارد. این ماشین چرخ دار، دارای بازوهایی است که کل پلت فرم کلایمر از آن در سطح نما آویزان میشود
-
سیستم Rail Machine Roof
با تلفیق ماشین روف و مونو ریل نوع دیگری از کلایمر ها به نام ماشین روف ریلی به وجود آمدهاند که قابلیتهای جا به جایی آنها کمی با ماشین روف ها متفاوت است و در پروژههای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند.
-
سیستم تلسکوپیک، کاملترین سیستم کلایمر
بر خلاف سایر انواع سیستم کلایمر که معمولاً مسیر حرکت و ریل گذاری روی سقف در کنارهها انجام میگیرد، سیستم تلسکوپیک در نقطه مرکزی روی بام نصب میشود. این سیستم علاوه بر قابلیت حرکت به چپ و راست، قابلیت حرکت به جلو و عقب را دارد. در ساختمانهایی که نمای آنها تخت نیست و حرکت ساده بالا و پایین کلایمرها امکان دسترسی ه نقاط مختلف فضای محیطی را امکان پذیر نمیکند از سیستمهای تلسکوپیک استفاده میشود.
در پایان
در این مقاله سعی کردیم به سؤال کلایمر چیست پاسخ دهیم و با کاربردهای این دستگاه آشنا شویم. همه ساختمانهای بلند مرتبه برای نگهداری از نما، انجام تعمیرات و دسترسی به فضاهای محیطی نیاز به خرید یا اجاره کلایمر دارند. همچنین در بسیاری از پروژهها کلایمر ها بهترین گزینه به جای داربستهای پر هزینه هستند، زیرا قیمت اجاره کلایمر بسیار مناسب است. شما میتوانید از شرکت معتبر عمران داتام انواع کلایمر ها را خریداری یا اجاره کنید و از این طریق هزینههای خود را به شکل قابل توجهی کاهش دهید. برای خرید یا اجاره کلایمراین دستگاه پرکاربرد با همکاران ما در بخش پشتیبانی تماس بگیرید و کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سؤالات شما هستند.
شرکت مهندسی توسعه عمران داتام ، به عنوان یک شرکت پیشرو و مستقل، با بیش از دو دهه فعالیت در زمینه ارائه خدمات کلایمر و اجاره کلایمر ، انواع دستگاه فوم بتن ، دستگاه شاتکریت ، دستگاه انتقال مصالح ، دستگاه گچ پاش و غیره فعالیت می نماید. رسالت اصلی شرکت عمران داتام ، ارائه محصولات و تجهیزات عمرانی و ساخت و ساز به روز ، مطمئن ، ایمن با قیمت مناسب و کیفیت بالاست و مشارکت مسئولانه در حفظ سلامت و ایمنی پرسنل و ساخت و سازها دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این محصول و دریافت مشاوره یا ثبت سفارش خرید کافی است ، با شماره ۰۹۱۲۲۱۲۹۰۳۴ تماس بگیرید.
بدون نظر