تیترها
دنیای صنعت ساختمانسازی شامل انواع و اقسام ابزارها و وسیلههای مختلف میشود که هرکدام کارایی خاص خود را دارند. کلایمرهای مکانیکی از پرکاربردترین و مفیدترین دستگاهها در زمان ساختمانسازی یا کارهای مربوط به سازههای بلند هستند. این دستگاه در مدل، انواع و سایزهای مختلفی تولید و به بازار عرضه میشوند. در این مقاله به سراغ یکی از بهترین مدلها آن یعنی کلایمر مکانیکی 300DT خواهیم پرداخت. بعد از خواندن این مقاله با کارایی کلایمر، نحوه کار، انواع سبد کلایمر و همه اطلاعات فنی آن آشنا خواهید شد.
کلایمر مکانیکی چیست؟ بالابر یا نفربر مکانیکی
بالابر یا کلایمر مکانیکی(Climber) در واقع نوعی از تجهیزات دسترسی به نمای بیرونی ساختمانهای بلند، سدها، پلها، مخازن نفت و غیره است. از این دستگاه برای تعمیر و نگهداری، نظافت، نقاشی، نصب کامپوزیت پنل، جابهجایی بلوک naac و بطورکلی بازسازی و نماسازی انواع سازههای بلند استفاده میشود. معمولا برای سازههای نچندان بلند از داربست کمک گرفته میشود، اما برای ساختمانهایی که دسترسی به آنها دشوار است باید از کلایمر مکانیکی استفاده کرد. کلایمر مکانیکی مدل DT300 نیز یکی از بهترین انواع این بالابرها است.
اطلاعات کلی کلایمر مکانیکی مدل DT300؛ سیستم ساخت ایمنی و کاربردی
کلایمر مکانیکی DT300 با سیستم کنترل دستی و با رعایت تمام نکات ایمنی طراحی شده است. به بهترین نحو می توان از این کلایمر برای نماکاری، رنگکاری، نظافت سطوح مختلف به صورت ثابت و متحرک استفاده کرد. سیستم نصب این کلایمر نیز از ایمنی بسیار خوبی برخوردار بوده و با سیم بکسل فولادی به قطر 8 میلی متر بر محلهای موردنظر نصب میگردد.
از طرف دیگر مونتاژ و آمادهسازی این کلایمر نیز با سرعت بالایی انجام خواهد شد تا در ارتفاعهای مختلف مورد استفاده قرار بگیرد. کلایمر DT300 از تحمل بار خوبی هم برخوردار است و تا 350 کیلوگرم وزن را به خوبی کنترل میکند. با توجه به قیمت کلایمر مکانیکی که از نظر اقتصادی بسیار به صرفه و منطقی است، متخصصین بسیاری از این دستگاه برای پشیگیری از خطرات احتمالی نیز استفاده میکنند.
مشخصات فنی کلایمر مکانیکی DT300
مقاومت کلایمر دی تی 300 بسیار خوب است و به دلیل نوع فلز سبک بکار رفته در آن، قابلیت حمل و نقل آسانی در ارتفاع دارد. دو عدد سیم بکسل بر روی کلایمرها قرار گرفته که یکی از سیم بکسل ها به منظور حمل کنندهاست. دو سیم بکسل دیگر به عنوان سیم بکسل امنیتی وجود دارند. به دلیل وجود سیستم ترمز لنتی در این دستگاه می توان در هر ارتفاعی به صورت ثابت از آن استفاده نمود.
البته سیستم ترمز این کلایمر V شکل بوده که با افزایش وزن مجموعه ضریب اطمینان آن افزایش مییابد که این یکی از بهترین ویژگیها ساختاری کلایمر DT300 است. در آخر نیز باید به چرخدندههای این دستگاه اشاره کرد که از فولاد سمنت کاری شده 8620 ساخته شده است. در جدول زیر نیز مشخصات فنی کلایمر مکانیکی DT300 را میتوانید مشاهده کنید:
انواع سبدهای کلایمر مکانیکی؛ مدلهای مختلف برای کارهای متفاوت
سبدهای تولید شده برای کلایمر با توجه به نوع کاربری و تجهیزات مورد نیاز طراحی و ساخته شده و در دو مدل تقسیمبندی میشوند:
سبد کلایمر مکانیکی
این مدل ازسبدها برای استفاده کلایمرهای مکانیکی طراحی و ساخته شدهاند و اندازههای متفاوتی نیز دارند. در کلایمرهای مکانیکی به منظور کاربری آسان و ایمنتر در هر ارتفاعی از سیستمهای امنیتی و بستهای مناسب استفاده خواهد شد. محل نصب سیم بکسلها هم به صورتی طراحی و ساخته شده تا مانع حرکت روان سبد نشود.
سبد کلایمر با کاربری تک نفره
معمولا این سبد برای برای رنگ کاری و نظافت خارجی در محلهایی که فضای کافی ندارند مورد استفاده قرار میگیرد. نظافت بخشهای داخلی مانند دستگاههای حرارتی و مکانهایی که عملیات تک نفره مورد نیاز است هم از دیگر موارد کارایی این مدل از سبد هستند. البته در ساختمانهای بلند این سبد را در قسمتها مخصوص یا بارانگیر نصب میکنند و معمولا از کلایمر برقی معمولی استفاده میشود.
نحوه راهاندازی و مونتاژ بالابر مکانیکی مدل DT300
مونتاژ و آمادهسازی دستگاه کلایمر مکانیکی چندان پیچیده نیست و نحوه کار با آن نیز به همین صورت است. در زیر نحوه راهاندازی و کار با این دستگاه مرحله به مرحله برای شما شرح داده شده است:
- هنگام مونتاژ کلایمر دو عدد کلید قرمز و زرد رنگ را به نسبت کاربردشان همیشه در سمت چپ و بالا قرار دهید.
- وینچها را از قسمت زیرین آن به وسیله دو عدد پیچ و مهره M 10*60 به سبد متصل کنید.
- بعد از پایان یافتن مراحل مونتاژ، سیم بکسل حمل کننده را از داخل سوراخ خاکستری رنگ که بر روی دستگاه قرار گرفته عبور دهید.
- با فشاردادن سیم بکسل به داخل وینچ، اهرم دستی سمت راست را در جهت عقربههای ساعت بچرخانید.
- این کار را تا جایی که سر سیم بکسل از سوراخ خروجی وینچ بیرون آمده و محکم شود ادامه دهید.
- پس از سفت شدن سیم بکسل حمل کننده سبد، سیم بکسل امنیتی را از سوراخ قرمز رنگ عبور داده و از قسمت زیر تا زمانی که فضای خالی پر شده و سیم بکسل سفت شود به کمک دست آن را بکشید.
- یک وزنه 15 تا 20 کیلوگرمی به سر سیم بکسل امنیتی طوری وصل نمایید که کمی با زمین فاصله داشته باشد.
- بعد از انجام تمامی مراحل ذکر شده کلایمر برای استفاده آماده خواهد بود.
نحوه نصب کلایمر روی ساختمانها و سازههای صنعتی
در برخی از ساختمانهایی که ارتقاع بسیار بلندی دارند یا سازههای صنعتی، مراحل و نکات زیر برای نصب کلایمر رعایت میشود تا از مشکلات احتمالی جلوگیری شود:
استفاده از گیره روی جانپناه
در ساختمانهایی که دیواره دارند جانپناه با استفاده از گیرههای مخصوص سبد، بدون کوچکترین صدمهای روی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند. این گیرهها با توجه به نوع دیواره ساختمانها طراحی و ساخته میشوند.
سیم بکسلها مخصوص ساختمانهای بلند
برای ساختمانهای بلند از سیمبکسل مخصوص استفاده میشود. این سیم بکسلها در اندازههای مختلف بریده میشوند و برای حفظ ایمنی، نوک قسمت بریده شده آنها با سرب پرس میشود. طرف دیگر سیم بکسل نیز به وسیله حرارت پرس شده و به شکل مناسبی برای عبور دادن از قسمتهای مکانیکی در میآید.
نحوه بالا و پایین بردن سبد با کلایمر مکانیکی
در اینجا به سادگی همه مراحل نحوه بالا بردن سبد با کلایمر مکانیکی را شرح داده شده است. بهطور کلی کار با کلایمرهای مکانیکی بهخصوص کلایمر DT300 بسیار ساده و کاربرپسند است.
- دستگیره سمت راست وینچ مکانیکی را چرخانده و روی نقطه قرمز رنگ قرار دهید.
- با چرخاندن دستگیره سمت چپ وینچ مکانیکی در جهت عقربههای ساعت، آن را به حالت عمودی درآورید.
- هر دو دستگیره را در جهت عقربههای ساعت بچرخانید.
- روند بالا بردن سبد را تا ارتفاع دلخواه ادامه دهید.
- با رسیدن به ارتفاع مورد نظر چرخاندن دسته ها را متوقف کنید.
- در این حالت سیستم ترمز، کل کلایمر مکانیکی را ثابت نگه خواهد داشت.
- برای پایین آوردن سبد دستگیره سمت چپ را رها کنید.
- کلید قرمز رنگ سیم بکسل امنیتی را که در سمت چپ کلایمر مکانیکی قرار گرفته است، به کمک انگشت خود به سمت بالا آورده و در همین حالت نگهدارید.
- دستگیره سمت چپ را در جهت خلاف عقربههای ساعت بچرخانید تا به ارتفاع مورد نظر برسید.
- هنگام رسیدن به ارتفاع مورد نظر چرخاندن دستگیره را متوقف کرده و کلید قرمز رنگ کلایمر مکانیکی را رها کنید.
سیستم های امنیتی مورد استفاده در کلایمرهای مکانیکی
بهطور کلی این سیستم به چهار دسته امنیتی تقسیم میشود که شامل موارد زیر هستند:
سیستم ترمز گریز از مرکز یا پاراشوت
این سیستم ترمز در مواقع شتاب گیری کلایمر مکانیکی وارد عمل شده و از سقوط دستگاه جلوگیری مینماید. معمولا از این سیستم در آسانسورها با نام پاراشوت به عنوان یک سیستم امنیت بهره برده میشود.
سیستم ترمز لنتی با صفحات لنتی
این سیستم مانند ترمز خودرو عمل کرده و از شتاب گیری و سقوط دستگاه جلوگیری میکند. به وسیله آن می توان کلایمر مکانیکی را در هر ارتفاعی ثابت نگه داشت.
سیستم افزایش دهنده ضریب اطمینان با افزایش بار
هر قدر بار کلایمر یا به اصطلاح وزن سبد کاربران اضافه شود، این مکانیزم باعث تشدید حالت خود ترمزی در کلایمر می گردد. این مکانیزم باعث قفل کلایمر شده تا از بروز خطرات مختلف جلوگیری به عمل آید.
سیستم ترمز امنیتی و سیم بکسل امنیتی
سیستم امنیتی مستقلی با نام سیم بکسل امنیتی نیز بر روی کلایمر قرار گرفته است. این سیم بکسل کاملاً مستقل عمل کرده و در مواقعی که هیچکدام از بخشهای مختلف امنیتی وارد عمل نشوند، کل مجموعه کلایمر روی این سیم بکسل قفل خواهند شد. به این تزتیب از سقوط دستگاه کلایمر جلوگیری میشود.
خرید، قیمت کلایمر مکانیکی DT300 و اجاره کلایمر در تهران از عمران داتام
در این بهطور کامل با کلایمر مکانیکی مدل DT300 آشنا شدیم و کاربردها نحوه عملکرد آن را بررسی کردیم. برای نگهداری از نما، انجام تعمیرات و دسترسی به فضاهای مختلف ساختمانهای بلند نیاز به دستگاه کلایمر است. همچنین در بسیاری از پروژهها کلایمرها بهترین گزینه بهجای داربستهای پر هزینه هستند. شما میتوانید از شرکت معتبر عمران داتام دستگاه کلایمر مکانیکی مدل DT300 را خریداری یا اجاره کنید و از این طریق هزینههای خود را به شکل قابل توجهی کاهش دهید. برای تهیه این دستگاههای پرکاربرد همین حالا با شماره 02176218992 تماس بگیرید. همکاران ما در بخش پشتیبانی آماده پاسخگویی به سؤالات شما هستند.
بدون نظر