بلوک هبلکس

بلوک هبلکس، یکی از انواع بلوک سبک و نوعی بتن هوادهی اتوکلاو شده است. که از ترکیب و پخت ماسه سیلیس، آهک، سیمان، پودر آلومینیوم و آب تشکیل شده است. در دمای 200 درجه سانتیگراد و فشار 12 اتمسفر به دست می آید. مخلوط این مواد در اتوکلاو تحت فشار شدید بخار قرار می گیرد. محبوبیت بلوک هابلکس به دلیل مزایای بی شماری است که ساختمان با آن از جنبه های مختلف دارد.

بلوک هبلکس چیست؟

بلوک هبلکس، از مصالحی است که کاربرد اصلی آن در عایق کاری ساختمان می باشد. از این بلوک ها معمولا در بیرون و داخل ساختمان ها استفاده می شود و با توجه به ساختاری که دارد، می تواند به آسانی و با سرعت نصب و استفاده شود. این بلوک را می توان همچنین در قسمت های مختلفی از جمله لوله گذاری، سیم کشی ساختمان استفاده کرد. با استفاده از بلوک های هبلکس، دیگر نیازی به عایق کاری مجدد نیست.

بلوک هبلکس یا بتن گازی نوعی مصالح ساختمانی است که از پودر آلومینیوم، آهک و مواد پروتئین مخصوص ساخته می شود و دارای ویژگی‌هایی همچون مقاومت و وزن سبک هستند. هبلکس‌ها معمولاً به عنوان جایگزینی برای بلوک‌های سنتی معمولی و در ساخت و سازهای مدرن به کار می‌روند و ساختمان‌سازی را سریع‌تر و به صرفه‌تر هستند. ولی حقیقت چیزی دیگریست!

هبلکس به یک نوع بتن متخلخل می گویند که در ساختمان ها قابل استفاده و کاربرد دارد. مقاومت فشاری بالا و وزن پایین از مزایای هبلکس است.  مقاومت بالای هبلکس در مقابل اتش بسیار مورد توجه قرار گرفته. عایق بسیار مناسب حرارت و صدا از ویژگی های بلوک هبلکس است.

بلوک هبلکسمراحل تولید بلوک هبلکس

در ساختار بلوک سفید هبلکس که از جنس بتن است، به غیراز هوا از موادی همچون ماسه، سیمان، سیلیس، گچ، آهک و  پودر آلومینیوم استفاده شده است. هر کدام از مواد با درصدهای معینی در ساختار این بلوک ترکیب شده اند که در نهایت تحت فشار موجود در دستگاه های اتوکلاو پخته می شوند. بلوک سیپورکس هم دقیقا از نظر مواد تشکیل دهنده مانند هبلکس می باشد. جهت مراحل تولید بلوک هبلکس بایستی دستورالعمل های زیر را با دقت و گام به گام انجام دهید.

  • ساخت دوغاب: نخستین مرحله جهت ساخت بلوک سبک، ساخت دوغاب سیلیس و آب است. در این مرحله بایستی سیلیس به اندازه کافی با آب مخلوط شود و یک ماده گل مانندی را تشکیل دهد.
  • اضافه نمودن سیمان و آهک به دوغاب: در این مرحله سیمان و آهک به دوغاب اضافه می شود. در صورتی که هر کدام از این مواد قبل از ترکیب شدن به شکل کلوخه در بیایند، بایستی آنها را قبل از ترکیب شدن آسیاب کرده و سپس مخلوط کرد.
  • ترکیب نمودن تمامی مواد به وسیله میکسر: ترکیب نمودن مواد با یکدیگر مهمترین مرحله در تولید بلوک سبک می باشد. این عمل به وسیله میکسر بزرگ و مخصوصی انجام می گیرد. مخلوط به دست آمده بایستی یکدست باشد. در صورتی که مخلوط خشک باشد، با اضافه نمودن آب می توان مخلوط یکدست و خوبی را به دست آورد.

اضافه کردن پودر آلومینیوم به مخلوط و هوادهی آن: بر روی بتن سبک پودر آلومینیوم به صورت یکنواخت پاشیده خواهد شد. در این مرحله از آب جهت ترکیب شدن بهتر پودر آلومینیوم با ترکیب به دست آمده استفاده می کنند و حباب های هوا به وسیله پودر آلومینیوم در بلوک ایجاد خواهند شد.

  • سنجش کیفیت: بعد از قالب ریزی و همچنین اتوکلاو نمودن بلوک سبک، کیفیت ترکیب به دست آمده بایستی آزمایش شود. در این مرحله جهت سنجش کیفیت، بتن هوادار شده به وسیله متخصصان آزمایش می شود. چنانچه مشکلی در ترکیب ماده به دست آمده باشد و یا درصد ترکیب مواد درست نباشد، بایستی مواد به مراحل اولیه برگردانده شود. سنجیدن کیفیت بلوک سبک یکی از مهمترین مراحل تولید بلوک اتوکلاو شده است. زیرا کیفیت نهایی بلوک را محک می زند.
  • قالب ریزی و برش بلوک هبلکس: در مراحل تولید بلوک هبلکس یا سیپورکس ترکیب به دست آمده بایستی قالب ریزی شود. قبل از پرکردن قالب ها، جهت جلوگیری از چسبیدن ترکی، قالب آنها مازوت اندود خواهند کرد. هر کدام از قالب ها حدود 3 متر مکعب گنجایش دارند. در این مرحله تقریبا نصف از حجم قالب پر خواهد شد. بعد از انجام دادن تمامی این مراحل این بار نوبت اتوکلاو کردن بلوک می باشد. بتن ها به واسطه دما و فشار زیاد دستگاه اتوکلاو، متراکم و فشرده خواهند شد و در نهایت با دستگاه برش بلوک هبلکس در اندازه های گوناگونی برش داده می شوند.

مزایای بلوک هبلکس

بلوک های هبلکس امروزه کاربردهای متنوعی در ساختمان سازی دارند که به علت ویژگی های خاص این بلوک از جمله عایق بودن در برابر صدا و حرارت و رطوبت در کنار وزن پایین و صرفه جویی در استفاده از مصالح دیگر ساختمانی، کاربرد آن رو به گسترش می باشد. هبلکس ویژگی های بسیار زیادی دارد که عبارتند از:

  • وزن پایین هبلکس

یکی از بارزترین مزایای هبلکس وزن پایین هبلکس نسبت به اجر و سایر مصالح دیوارچینی است. یک عدد هبلکس در ابعاد 20×25×60 به تعداد 46 اجر حجم دارد ولی وزن هبلکس حدود یک به 4  نسبت به اجر می باشد.

  • هبلکس مقاوم در برابر زلزله

سازه های سبک ساختمانی در برابر زمین لرزه استحکام و مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند. این نوع ساختمانها در مقابل فشارها و تنش های بیرون مقاومت بالا دارند. در سازه هایی که از هبلکس استفاده شده وزن ساختمان به مقدار قابل توجه ای پایین امده و مقاومت ساختمان را در مقابل زمین لرزه بالا می برد.

  • عایق حرارتی هبلکس

هبلکس به لحاظ ویژگی های که دارد دارای عایق گرما، سرما و صدا می باشد. قانون های جدید عایق بودن ساختمان باعث شده مهندسان و مالکان از هبلکس استفاده کنند تا احتیاج به عایقی دیگری نباشد.

  • عایق آش سوزی هبلکس

هبلکس حرارت را به کندی هدایت و انتقال می دهد. استفاده از سلیس در هبلکس باعث می شود هبلکس نسوزد. انتقال آتش به قسمت های دیگر ساختمانی که در آن از هبلکس استفاده شده به سختی انجام می گیرد. جلوگیری از انتقال آتش از مزیت های مهم هبلکس است.

  • صرفه جویی در سرعت و هزینه ساخت و ساز

ابعاد بلوک های هبلکس بزرگتر از دیگر مصالح است. راحتی دیوار چینی با هبلکس به اندازه ای هست که حتی کارگر معمولی هم میتواند دیوارچینی با هبلکس را انجام دهد. حمل هبلکس به خاط وزن پایین سرعت عمل کارگران را در انتقال بلوک هبلکس بالا می برد.

  • هبلکس و سیم کشی 

هبلکس خاصیت برشکاری آسانی دارد و در هنگام برشکاری ضایعات کمتری دارد و سیم کشی به سهولت انجام می پذیرد.

به طور خلاصه بلوک های هبلکس دارای ویژگی ها و مزایای زیر می باشد:

  • هبلکس کم وزن
  • هبلکس مقاوم در برابر زلزله
  • عایق سرما و گرما هبلکس (عایق حرارت و برودت)
  • عایق صوتی هبلکس
  • عایق هبلکس در برابر آتش

تفاوت بلوک هبلکس با سایر بلوک های ساختمانی

در واقع با استفاده از بلوک های هپلکس، معایب سایر بلوک ها به وضوح برای مهندسان و معماران مشخص شده است. این نوع بلوک های پیشرفته به دلیل استفاده از سیلیس و پودر آلومینیوم در ساختار خود عایق های خوبی برای تبادل آتش و صدا و حرارت هستند. در مقایسه با سایر بلوک ها سبک وزن بوده و وزن مرده ساختمان را کاهش می دهد.

بلوک هبلکس سرعت کار کارگران را نسبت به بلوک سیمانی افزایش می دهد و البته در هر فضایی می تواند نقش یک عایق را ایفا کند. زمانی که از ملات ماسه سیمانی برای بلوک های هبلکس استفاده می شود عایق این نوع بلوک ها از بین می رود بنابراین برای حفظ عایق بلوک های هبلکس باید از چسب بلوک هبلکس استفاده شود.

ویژگی های خاصی که بلوک هبلکس دارد، سبب شده است تا هبلکس محصولی متمایز از سایر مصالح ساختمانی باشد و علاوه بر افزایش سرعت کار، ابعاد مناسبی نیز داشته باشد. این بلوک ها استحکام و پایداری بالایی دارند و با استفاده از این بلوک ها، شما به اندازه یک چهارم حد معمول نیاز به ملات و مصرف آن برای کشیدن یک دیوار دارید.

از دیگر دلایل استفاده از هبلکس همچنین می توان گفت که علاوه بر اینکه مقاومت آنها به اندازه یک سنگ می باشد و در برابر فشارهای داخلی و بیرونی به خوبی از خود مقاومت نشان می دهد، اما وزن کمتری دارد و این سبب می شود تا کارگر و بنا بتوانند با سرعت بیشتری کار را جلو ببرند و دیوارچینی را انجام دهند. در این صورت می توان گفت صرفه جویی در هزینه های کارگر ساختمان و مصالح می تواند از مزیت های دیگر استفاده از هبلکس باشد.

همچنین لازم است بدانید که، بلوک هبلکس استحکام کمتری در مقابل بتن ها دارد و بهترین مکان برای استفاده از هبلکس، دیواره های داخلی و فضاهایی هستند که آجرها و بلوک های سفالی و بتنی استفاده می شوند. در نهایت بعد از دیوارچینی کامل، شما می توانید با آب پاشی تمام بخش های دیوار بلوک هبلکس، از چسبانده شدن ملات ها و هبلکس ها به یکدیگر اطمینان حاصل نمایید.

نحوه نصب و استفاده از بلوک هبلکس

با توجه به مزیت‌هایی که گفته شد، هبلکس را به راحتی می‌توان در ساختمان سازی استفاده کرد. اما طرز استفاده آن با آجر تفاوت دارد. هبلکس‌ را باید قبل از مصرف، کاملاً خیس کرد، زیرا، باعث خواهد شد بعد از خشک شدن، دیوار ساخته شده از هبلکس، خاصیت عایق آب بودن را افزایش دهد و رطوبت به راحتی به داخل هبلکس نفوذ نخواهد کرد. این رطوبت باعث چسبندگی هبلکس به ملات خواهد شد و وقتی که دیوارها خشک شدند، ملات‌ها و هبلکس‌ها به همدیگر خواهند چسبید.

هبلکس را به عنوان مصالح ساختمانی به جای آجر استفاده می‌کنند. هبلکس‌ در حقیقت یک نوع بتن سبک متخلخل است که خواصی شبیه به سنگ دارد، اما وزن سنگ را ندارد. مهم ترین مزیت آن، مزیت اقتصادی استفاده از هبلکس‌ است. هبلکس به راحتی حمل می‌شود، توسط کارگران بسیار ساده نیز می‌توان دیوارچینی انجام داد، سرعت کار بالاتر است و محصول نهایی نیز محکم تر و بادوام تر است.

ملاتی که برای هبلکس تهیه می شود، بهتر است رقیق تر از ملات آجر باشد. زیرا در ساختار هبلکس به اندازه کافی سیمان وجود دارد و به تنهایی کار سیمان را نیز انجام می‌دهد. ملات مورد استفاده برای هبلکس‌ صرفاً برای چسباندن هبلکس ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین لازم نیست مانند دیوار آجری، به عنوان خمیرمایه اصلی دیوار به آن نگاه کرد.

خشک شدن کامل دیوار برای گچ کاری نیاز است. در هنگام گچ کاری نیز دقت شود که لایه گچ مورد استفاده بیشتر از یک سانتی متر در هر طرف دیوار نشود. زیرا گچ کاری برای جلوگیری از نم دادن دیوار است که در دیوار هبلکس نیاز کمتری وجود دارد و گچ صرفاً برای زیبایی استفاده می‌شود.

کاربرد بلوک‌های هبلکس

بلوک هبلکس در ساختمان سازی کاربرد ویژه‌ای دارد و برای موارد مختلفی قابل استفاده است، از موارد مهم کاربرد این بلوک‌ها می‌توان به ساختن ساختمان‌های ضد زلزله اشاره کرد، زیرا بلوک سبک هبلکس در برابر زلزله و حوادثی از این قبیل مقاومت بالایی دارد.

همچنین در مناطقی که احتمال آتش‌سوزی و حریق وجود دارد استفاده از بلوک‌های هبلکس تا حد زیادی می‌تواند این احتمال را به صفر برساند، زیرا مقاومت بالای این بلوک‌ها در برابر آتش سوزی یکی از ویژگی‌های ثابت شده آن می‌باشد؛ علاوه براین باتوجه به عایق حرارتی بودن بلوک‌های هبلکس در کانال‌های حرارتی قابل استفاده می‌باشد.

به طورکلی امروزه استفاده از بلوک سبک هبلکس کاربردهای بسیار زیادی در صنعت ساختمان سازی دارد و در موارد مختلفی مورداستفاده قرار می گیرد. امروزه برای ساختن ساختمان های ضد زلزله از بلوک های سبک هبلکس استفاده می شود چراکه این بلوک ها در برابر زلزله بسیار مقاوم می باشند. علاوه بر این در محل هایی که خطر آتش سوزی وجود دارد نیز از بلوک سبک هبلکس استفاده می شود چراکه این بلوک ها در برابر آتش سوزی عایق حرارتی مناسبی می باشند. یکی دیگر از کاربردهای بسیار مهم بلوک هبلکس استفاده از آن ها در کانال های حرارتی با توجه به خاصیت عایق حرارتی بودن آن است بنابراین به راحتی و با خیالی راحت می توان از آن ها در ساخت کانال های حرارتی استفاده کرد.

هبلکس عمدتاً به عنوان دیوار خارجی غیر باربر ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد تا از تبادل حرارتی با فضای خارج جلوگیری کند. ولی در دیوارهای داخلی و نیز با ضخامت کمتر با توجه به عایق صوت بودن، کاربرد دارد.

مزایای بلوک سبک هبلکس

  • جلوگیری از هدر رفت انرژی: بلوک های هبلکس دارای ویژگی عایق حرارتی بودن می باشند که این به معنی حفظ آسان تر محیط داخلی است. درواقع با استفاده از این نوع بلوک ها نیازی به عایق بندی مکمل در ساختمان وجود ندارد.
  • افزایش سرعت در دیوارچینی: وزن کم و ابعاد بزرگ بلوک های سبک هبلکس باعث می شود سرعت کارگران در دیوارچینی بسیار بالاتر از سایر بلوک های ساختمانی باشد و همچنین ملات مصرفی در سازه نیز با استفاده از این بلوک ها بسیار کمتر خواهد بود.
  • سازگاری با محیط زیست: با توجه به استفاده از مواد غیر سمی و دوست دار محیط زیست در ترکیبات این متریال ساختمانی و همچنین جلوگیری از هدر رفت انرژی ساختمان، این بلوک بسیار پایدار بوده و از طرف دیگر سازگاربامحیط زیست نیز به شمار می روند؛ بنابراین بسیاری از سازندگان ساختمانی، مجریان را به استفاده از این نوع بلوک تشویق می کنند.
  • مقاومت حرارتی بالا: به علت وجود هوا در بافت متخلخل آن و همچنین استفاده از مواد اولیه که دارای ضریب هدایت حرارتی کمی می باشند، این بلوک ها در برابر هدر رفت انرژی بسیار مقاوم بوده و باعث کاهش هزینه ها در طول دوره بهره برداری می شود.
  • خاصیت آکوستیک: ازجمله بارزترین ویژگی های بلوک های هبلکس استفاده از این موارد به عنوان یک مانع صوتی مؤثر است، بنابراین می توان این نوع بلوک ها را با خاصیت آکوستیک همراه دانست.
  • میزان ضایعات کمتر: بلوک های هبلکس با ابعاد دلخواه قابل تولید بوده و همچنین قابلیت برشکاری نیز دارند که این خصوصیت باعث کاهش چشمگیر ضایعات تولیدشده در هنگام دیوارچینی است.
  • وزن بسیار کم: نسبت به مصالح سنتی ۳ الی ۴ برابر سبک تر بوده و نسبت به بلوک های سیمانی استاندارد نیز ۳۰ درصد وزن کمتری دارند. به همین علت باعث کاهش چشمگیر بار مرده ساختمان می شوند.
  • غیر سمی بودن: با توجه به اینکه هیچ گاز سمی یا مواد سمی در بتون بدون هوا وجود ندارد. این ویروس جوندگان و سایر آفات را جذب نمی کند و برای انسان نیز کاملاً بی خطر می باشد.
  • مونتاژ سریع: جالب است بدانید که ازآنجاکه این نوع از بلوک ها ماده ای سبک وزن به حساب میایند و کار کردن با آن ها آسان است، مونتاژ خیلی سریع تر و هموارتری دارند. همچنین این کار زمان تولید را در هنگام ورود به محل افزایش می دهد.

بلوک هبلکسنگهداری بلوک هبلکس

نگهداری هبلکس ها در کارخانه بلوک هبلکس یکی از مهم ترین مراحل تولید آن ها به شمار می آید. شاید به نظر بیاید که بعد از خروج بلوک های هبلکس از خط تولید، دیگر نگهداری آن ها کاری نداشته و کافی است به انبار منتقل شوند اما نکاتی وجود دارد که باید حتما در هنگام انبار کردن بلوک سبک هبلکس در نظر داشت. بلوک هبلکس باید حتما به روی پالت حمل شوند و حمل آن ها به صورت دستی، به بلوک ها آسیب می رساند. قیمت هر پالت بلوک هبلکس نیز بر اساس تعداد بلوک ها و ابعاد آن ها برآورد می شود.

به طور خلاصه

در نهایت، بلوک هبلکس یکی از مواد ساختمانی محبوب و مورد استفاده در ساخت و ساز است. با توجه به مزایای آن، این بلوک‌ها به عنوان یکی از بهترین گزینه‌ها در ساختمان‌های مسکونی و تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرند.  شرکت مهندسی توسعه عمران داتام ، به عنوان یک شرکت پیشرو و مستقل، با بیش از دو دهه فعالیت در زمینه ارائه خدمات کلایمر و اجاره کلایمر ، انواع دستگاه فوم بتن ، دستگاه شاتکریت ، دستگاه انتقال مصالح ، دستگاه گچ پاش و غیره فعالیت می نماید. رسالت اصلی شرکت عمران داتام ، ارائه محصولات و تجهیزات عمرانی و ساخت و ساز به روز ، مطمئن ، ایمن با قیمت مناسب و کیفیت بالاست و مشارکت مسئولانه در حفظ سلامت و ایمنی پرسنل و ساخت و سازها دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این محصول و دریافت مشاوره یا ثبت سفارش خرید کافی است ، با شماره ۰۹۱۲۲۱۲۹۰۳۴ تماس بگیرید.

0/5 (0 دیدگاه)

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *